ПРИРОДБА (по трет пат во Концепт 37)

ПРИРОДБА е изложба на ликовни дела и креации од македонски уметници и дизајнери. Оваа година на 19 Декември се отвори третото издание на ПРИРОДБА, традиционално во современиот простор на кафе галерија Концепт 37.

Фото: Слики од рециклирани материјали, на Илина Арсова

На изложбата се претставија десетина уметници со своите рачно изработени креации од дрво, метал, волна, рециклирани материјали и др.

Учесници на овегодишната поставка на ПРИРОДБА беа:

Марта Мојсова со SPIN
Илина Арсова
Глигор Кузмановски
Мелина Танчева и Мики Цветаноски со Текаше
Doppio M
Ruki Chuki
Рафајловска Марија со Knitten Designs
Канео 2012
Фабрика 13
La Soy
Елена Ристовска
Мила Ивановска
Popcorn Skate

Вечерта не забавуваше DJ Ulterior

Изложбата има продажен карактер со цел да ги поддржи младите автори во нивното креативно творештво.


Comments